8 tips voor het vieren van succes

Waarom het vieren van jullie zakelijke successen belangrijk is? Of het nu gaat om een jubileum, een behaald resultaat of een belangrijke mijlpaal ... door trots te zijn op wat er bereikt is, zorg je voor een boost positieve energie. Successen vieren geeft energie, erkenning en overzicht. Want bewust stil staan bij wat er bereikt is, helpt om met elkaar een beeld te vormen van wat er nog te doen is. In de waan van de dag vergeten we het vieren echter vaak. In dit blog lees je 8 manieren waarop je er direct mee aan de slag kunt!


Waarom investeren in het vieren van succes?
Als je op geregelde tijden stil staat bij de dingen die goed gaan, creëer je als vanzelf een enthousiasmerende sfeer in je team, waar aandacht is voor elkaar. Door successen te vieren, zorg je voor onderlinge verbondenheid, erkenning voor het gedane werk en meer werkplezier. Zo kun je mensen enerzijds erkennen in hun prestatie en anderzijds een succescultuur opbouwen. 

Moet je alles uit de kast trekken?
Nee hoor! Successen vieren hoeft helemaal geen 'groots spektakel’ te zijn. Het kan al betekenen dat je het resultaat deelt met je team of het kan iets kleins zijn wat je in je eentje doet. Het hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je je goed voelt en dat je geniet van de prestatie. Dus waarom zou je alleen het eindresultaat vieren? Het is net zo belangrijk de tussentijdse mijlpalen te vieren!

8 voorbeelden voor het vieren van succes
  1. Betrek je collega’s bij het bedenken van ideeën. Want niets werkt zo slecht als een plan wat bedacht wordt door de directie, waar veel geld aan wordt uitgegeven, maar waar helemaal geen behoefte aan is.
  2. Beloon kleine ‘succesjes’ met een handgeschreven kaartje of een persoonlijk presentje. Voor de één betekent dit een mooie fles wijn, voor de ander een persoonlijk uitgezocht boek of een beleving met het gezin. Dit is dus echt afhankelijk van het individu.
  3. Inspireer en motiveer elkaar door regelmatig te vertellen over jullie resultaten op de werkvloer. Maak er tijd voor tijdens vergaderingen of vraag er actief naar tijdens gezamenlijke meetings.
  4. Laat je teamleden gedurende de looptijd van een project complimenten voor elkaar op briefjes schrijven en in een doos doen. De opdracht aan hen is: houd het anoniem maar maak het wel persoonlijk; het compliment moet namelijk te herleiden zijn. Vier periodiek jullie successen en lees dan enkele complimenten voor.
  5. Maak een “Wall of Fame” in jullie pand, waar mooie prestaties een plekje op de muur krijgen. Dit kan natuurlijk in woord maar beeldmateriaal is nog sterker.
  6. Werken jullie online? Nodig je collega’s dan uit om aan het einde van de dag een selfie te maken en deze te voorzien van een korte toelichting op de resultaten die zij bereikt hebben die dag of week. Vraag hen om dit te delen in jullie gezamenlijke appgroep. Tijd voor een hoos aan complimentjes retour :-)
  7. Of organiseer regelmatig een digitale borrel. Vraag iedereen om thuis een lekker drankje klaar te zetten en proost samen op het succes. Kies voor de borrel een manier van vieren die past bij jullie organisatie of team.
  8. Geef een van je collega’s de opdracht om een week alle successen, mijlpalen en prestaties van de teamleden te verzamelen. Vraag deze collega om tijdens jullie reguliere overleg verslag te doen. Daarna krijgt de volgende collega deze opdracht.
Voor nog meer inspiratie: lees ons blog over 10 leuke werkvormen voor het geven van complimenten

door studio stapelgoed 17 februari 2025
Je hebt een sessie voorbereid, je hebt er zin in, je start vol energie en dan merk je het. De energie in de groep is laag, deelnemers doen niet echt mee, reageren lauw of haken zelfs af. Ai. Niet helemaal wat je voor ogen had. Wat nu? Geen paniek! Er zijn manieren om de energie terug te brengen en je deelnemers weer in de flow te krijgen. Maar eerst: hoe ziet afhaken er eigenlijk uit?
door studio stapelgoed 10 februari 2025
Bij studio stapelgoed zijn we altijd op zoek naar leuke vergaderlocaties. Eerder schreven een blog over 10 inspirerende vergaderlocaties in Noord-Holland. Deze keer is Zuid Holland aan de beurt, waarbij je we een aantal mooie vergaderplekken laten zien, waar je maar wat graag jouw bijeenkomst wilt organiseren.
door studio stapelgoed 20 januari 2025
In een wereld die voortdurend verandert, zijn creativiteit en innovatie twee begrippen die vaak door elkaar worden gebruikt. Hoewel ze nauw met elkaar verbonden zijn, verschillen ze fundamenteel in betekenis, toepassing en impact. Om te begrijpen hoe ze samenwerken en elkaar versterken, is het belangrijk om de nuances te kennen. In dit blog leggen we uit wat het verschil is en hoe je ze allebei optimaal kunt benutten.
door studio stapelgoed 13 januari 2025
In elke groep kom je tegenstellingen tegen. Ook in de sessies die wij begeleiden. De ene persoon heeft behoefte aan autonomie, terwijl de ander juist graag samenwerkt. Sommige teamleden willen snelle resultaten boeken, terwijl anderen beter functioneren met een lange termijnvisie. Het kan lijken alsof je moet kiezen tussen deze opties, wat soms voor spanningen zorgt. Polarity Thinking laat echter zien dat je beide kanten nodig hebt om tot het beste resultaat te komen. Het gaat niet om óf-óf, maar om én-én. Daarom zetten wij dit met regelmaat in tijdens teamsessies, waarbij de onderlinge samenwerking centraal staat.
door studio stapelgoed 6 januari 2025
Bij grote bijeenkomsten is het belangrijk om een sfeer te creëren waarin iedereen zich welkom en betrokken voelt. IJsbrekers spelen hierin een cruciale rol. Ze breken niet alleen het ijs, maar bevorderen ook interactie, energie en samenwerking, zelfs in een grote groep. In dit blog delen we onze 10 favoriete ijsbrekers die je kunt inzetten om een dynamische start te maken.
door studio stapelgoed 30 december 2024
Veranderingen doorvoeren kan best spannend zijn. Het voelt vaak als een grote uitdaging om iedereen mee te krijgen. Of het nu gaat om een reorganisatie, een nieuw werkproces of een verbouwing, lang niet iedereen is meteen enthousiast. Gelukkig kunnen de zeven beïnvloedingsprincipes van Robert Cialdini daarbij helpen. Deze principes zorgen ervoor dat mensen op een natuurlijke manier meegaan in de verandering, zonder dat het voelt alsof ze iets opgelegd krijgen. We leggen je graag uit hoe je deze principes kunt inzetten om jouw team mee te krijgen.
door studio stapelgoed 8 december 2024
In een wereld waarin teams steeds vaker samenwerken, is het van cruciaal belang om te begrijpen hoe deze groepen functioneren. Of het nu gaat om een projectteam, een managementgroep of een klas, de relaties tussen mensen bepalen voor een groot deel de sfeer, productiviteit en samenwerking. Een effectief hulpmiddel om deze relaties inzichtelijk te maken is het sociogram. Maar wat is een sociogram precies, en hoe kan het helpen om de manier waarop teamleden met elkaar omgaan beter te begrijpen?
door studio stapelgoed 22 juli 2024
In veel organisaties is participatie inmiddels een cruciaal concept. Het varieert van het simpelweg informeren van belanghebbenden tot het volledig overdragen van besluitvormingsmacht aan de betrokkenen. Dit spectrum van participatie wordt vaak weergegeven door de participatieladder. Het samenstellen van een participatiematrix helpt organisaties bij het kiezen van de juiste werkvormen afhankelijk van de gewenste graad van participatie. In deze blog bespreken we de relevante wetenschappelijke inzichten en geven we concrete voorbeelden van werkvormen per participatieniveau.
door studio stapelgoed 15 juli 2024
Creatief leiderschap. Steeds vaker zie je deze term in vacatures langskomen. Maar wat is het eigenlijk? Bij studio stapelgoed vinden we dat creatief leiderschap draait om ondernemende leiders en professionals die uit hun patronen en overtuigingen durven te breken om anders te kunnen kijken, denken en doen. Leiders die het lef hebben om samen met anderen te pionieren en innovaties te realiseren.
door studio stapelgoed 8 juli 2024
In een wereld die steeds sneller evolueert en waar samenwerking een cruciale rol speelt in het succes van organisaties, is het voeren van waardevolle dialogen op de werkplek van onschatbare waarde. William Isaacs, de auteur van "Dialogue: The Art Of Thinking Together", benadrukt dat dialoog niet alleen een manier is om verschillen te overbruggen, maar ook om iets nieuws te creëren. Bij studio stapelgoed vertalen we dit naar praktische werkvormen om zo te zorgen dat ieder team met een waardevolle dialoog aan de slag kan.
Meer posts
Share by: