Wanneer probeerde jij voor het laatst iets nieuws uit op het werk? Is het lang geleden? Tijd om daar verandering in te brengen. Want experimenteren is een krachtige manier van leren of innoveren. Een experiment kan je helpen om in relatief korte tijd te testen of de door jou bedachte oplossing werkt. Het is helemaal niet moeilijk en kan altijd en overal! Van experimenteren wordt de organisatie slimmer. Wat werkt wel en wat werkt niet? Wat werkt in welke situatie en in welke situatie werkt het niet? In dit blog leggen we de term uit en zetten onze spelregels op een rij.
Wat is een experiment?
Een experiment is een aanpak of product. Iets wat je nog niet toegepast hebt op de manier die je nu gaat onderzoeken. Bij het experimenteren ga je nieuwe ervaringen uitproberen of ideeën testen met behulp van pilots of prototypen. Je doet één of meerdere testen om uit te proberen hoe iets werkt en of dat wat je hebt bedacht ook echt aansluit bij de behoefte.
Een experiment heeft een aantal kenmerken:
Waarom zou je beginnen aan een experiment?
Experimenteren past goed als de huidige situatie niet voldoet. Tijd om iets nieuws te proberen. Je hoop dat de door jou bedachte oplossing gaat werken, maar er is geen garantie dat het gaat werken. Je neemt bewust een risico door iets uit te proberen zonder te weten wat de precieze uitkomst is. Het vraagt om lef en daadkracht.
Spelregels bij het experimenteren
Nieuwsbrief ontvangen?
Bedankt voor je bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Oeps, er is een fout opgetreden bij het versturen van je bericht.
Probeer het later nog eens.
Alle rechten voorbehouden | studio stapelgoed